Çalışma ortamlarında bilginin kullanımı ve yönetimi oldukça önemlidir. Organizasyonların, değişimi takip edebilmek ve rekabette avantajlı olabilmek için doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşabilmeleri gerekmektedir. Bilgi akışındaki bütünlüğü sağlamak amacıyla ERP Yazılımları kullanılmaya başlamıştır.
Türkiye’de eğitim kurumlarının çoğunda tüm süreçlerin yönetimini sağlayan ERP gibi Yazılım Çözümleri kullanılmamaktadır. Bunun yerine MEB bünyesinde hazırlanmış özel Yazılım Çözümleri bulunmakta olup sınırlı sayıdadır.

Yapılan çalışmalar sonucunda eğitim kurumlarında ERP Yazılımları kullanılmasının birçok avantajı da beraberinde getirdiği görülmüştür. Bu avantajları listelersek;
- Bilgilerin tek bir merkezde kaydedilip, tek geçerli bir bilginin oluşması,
- Kurumdaki iş akışının ve verimliliğin artması,
- Eğitimde en önemli ilişki olan öğrenci-öğretmen ilişkisine yeni bir etkileşim ortamı katması
- Velilerin okula gelmek zorunda kalmadan, çocuklarının okuldaki performans bilgilerini takip edebilmelerine olanak sağlamasıdır.
İş ve hizmet süreçlerinde kullanılan ERP Paket Yazılımları ile kamu ve okullarda kullanılan Yazılım Çözümleri farklılık göstermektedir. Çünkü ERP Yazılımlarının kamu ve okullara uyarlanması güç ve yüksek maliyetlidir. Bu nedenle okulların büyük kısmında öğrenci, öğretmen, yönetici, personel ve velileri içeren ve tüm bu sürecin takibini sağlayan, yaygın bir ERP Yazılımı kullanılmamaktadır.