Şirket Organizasyonu & ERP
Bir işletme varlıklarını ne kadar verimli kullanırsa, parasal kar elde etme şansı o kadar artar. Kaynakların planlı bir şekilde koordine edilmesi ve yönetilmesi ile verimlilik istenilen düzeye ulaşabilir. Bu yüzden ERP ile entegre olan sistemlerde bu organizasyon yapısının planlaması çok daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bütün faaliyet süreçlerinin bütünleşik sistemde görüntülenmesi ve veri transferlerinin çok daha pratik olmasına olanak tanır. ERP yazılımları tüm iş organizasyonlarında kullanılan ve istenildiğinde diğer yazılımlara göre daha kolay bir şekilde özelleşerek rekabetçi ortamda firmalara büyük avantaj sağlayıp hem daha verimli bir iş süreci sunar hem de bunun sonucunda maliyet tasarrufu sağlayarak pazardaki varlık sürdürülür.
Özlük Yönetimi & ERP
Yüzlerce çalışanın olduğu bir firmada her bir çalışanın kişisel verilerinin yer aldığı dosyaları hazırlamak insan kaynaklarına çok fazla iş yükü yüklemektedir. Fakat bu tür işletmelerde ERP yazılımları kullanılarak yapılması gereken işlemler pratik bir şekilde yapılmaktadır. ERP içinde yer alan personel yönetimi modülü içerisinde her bir çalışan için istenilen özlük dosyası kolay bir şekilde yapılabilir. İstenildiği takdirde bu dosyaların raporlama işlemleri de yapılarak kısa zamanda büyük iş gücünün tamamlanmasına olanak sağlanır.
ERP’nin Şirket Organizasyonu ve Özlük Yönetimine Etkileri
Bir işletme nasıl organize edilirse edilsin, faaliyetlerini sürdürürken belirli riskler alır. Riski en aza indirmenin bir yolu, bir işletmenin varlıklarını ve yatırımlarını, bunlar ister ekipman, ister bilgi, mülk veya ilişki olsun, akıllıca kullanmasıdır. İşletme içindeki varlıklar ne kadar verimli kullanılırsa eldeki kazançta o kadar çok olmaktadır. Bu yüzden tüm departmanlar ile entegre bir şekilde çalışan ve fayda sağlayan ERP yazılımlar kullanılarak verimli bir çalışma süreci gerçekleştirilebilir. ERPler modüler yapılardan oluşan standart sistemlerdir fakat işletme ihtiyacına göre özelleşebildikleri için diğer yazılımlara göre daha pratiktirler. Böylece sistem içindeki organizasyonlar ve bu organizasyon süreçlerinin yönetimi her firmanın ihtiyacına göre düzenlenen ERP yazılımları ile bütünleşik ve tek bir veri tabanı üzerinden kaynakların ve organizasyon süreçlerinin takibi yapılabilmektedir. ERP şirket organizasyonu içindeki projede kullanılması gereken süreçlerin ve talimatların kalitesini, kapalı formları ve çalışma sürecindeki değiştirilmiş prosedürleri dikkate alarak iş operasyonlarına önemli katkı sağlarlar. İş zincirindeki, bir departmandan diğerine veri akışları oluşturulması ve yönetilmesi için sürecin farklı aşamaları arasında ilişkiler kurup, şirketleri ve müşterileri birbirine bağlayarak işbirlikçi bir çalışma olanağı sağlamaktadır. İnsan kaynakları modülü ile personel bilgileri ve sorumlu oldukları iş operasyonları hakkında raporlama yapılarak kolay dosya oluşumuna katkı sağlamaktadır.