Virman Yönetimi Nedir?
Teknolojinin ve bankacılık işlemlerinin gelişmesiyle hayatımız daha kolay ve daha kolay hale geldi. Özellikle havale işlemlerinde belirli terimlerin anlamını bilmiyoruz. Bu terimlerden biri virmandır. Virman, bir bankanın aynı şubesinde bulunan ve aynı kişiye ait olan iki hesap arasındaki transfer işlemidir. Bankacılık terimi olarak virman, transfer veya aktarım anlamına gelir.
Virman İşlemleri ve ERP
Dinamik muhasebe süreçlerine sahip şirketlerde, verilerin hızlı bir şekilde girilememesi, bu işi yapmak için daha fazla zaman ve insan gücü gerektiği anlamına gelir. Banka ile ilgili işlemler, hesaplar arası transferler, havale işlemlerinde kullanılan fiş tipinin tanımlanması, kur farkı işlemleri ile gerekli modüller arasında entegrasyon ve havale işlemlerinin detaylı raporlarının alınmasında hız sağlayan bir sisteme bağlıdır.
Veri girişini hızlandırmak için geliştirilen ERP virman işlemleri sistemini kullanarak, hesaplar arası transferler, banka işlemleri ve cari işlemler ile ilgili çeşitli işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. ERP virman sistemi ile İşletme sistemi online olarak muhasebe ve cari hesap yönetimi, satış yönetimi vb. çözümlerle entegre edilir. İşleme bağlı olarak kullanıcı, kimlik ve görev tanımlarına göre ortak yorumlar tanımlanabilir. Havale fişinde görüntülenecek yetkili personel oluşturabilir veya döviz cinsinden tanımlanmış hesap kodunu kullanarak değişikliklerden kaynaklanan kur farkı işlemlerini otomatik olarak gerçekleştirebilirsiniz. Yüksek hız ve pratiklik sağlayan tüm işlemler için detaylı raporlar ve toplu fişler almak için ERP virman sistemini kullanabilirsiniz.
ERP Virman Modülü ile Neler Yapılabilir?
1. Virman modülü, hesaplar arasında para ve banka işlemlerinin aktarılmasına yönelik bir modüldür. Ayrıca cari işlem ile ilgili tüm işlemler bu modülden gerçekleştirilebilir. Entegrasyon “virman” modülünde yapılan işlemlere bağlı olarak “muhasebe“, “müşteri cari“, “satıcı cari” ve “kasa” modülleri kullanılarak online entegrasyon yapılmaktadır.
2. Fiş tipi ekranında havale işlemleri için kullanılan fiş tipi tanımlanır. Virman fiş girişi sırasında tanımlanan fişte fiş tipini belirleyerek işlem yapılmasını sağlar.
3. Sabit talimatlar ekranında kullanıcı tarafından tanımlanan havale makbuzundaki ortak talimatların bulunduğu bir sayfadır. Virman fişi girişi sırasında daha hızlı işlem sağlamak için tanımlanan açıklamayı seçilerek hızlı işlem olanağı sağlar.
4. İmza ekranında transfer fişinde görüntülenecek yetkili kişinin adı, soyadı ve iş bilgilerini tanımlanabilir.
5. Entegrasyon tanımı ekranı ile virman modülünden diğer modüllerle entegre edilecek kurallar tanımlanabilir.
6. Transfer fişi ekranından banka ile ilgili işlemleri ve hesaplar arası transferleri gerçekleştirilir.
7. Kontrol işlemleri kambiyo fişi ekranında döviz olarak tanımlanan hesap kodunun farklı tarihlerdeki hareketinden kaynaklanan kur farkı işlemi otomatik olarak gerçekleştirilir.
8. Fiş değişikliği ile virman fişinin tarihini, türünü veya numarasını değiştirmenize olanak sağlayan bir ekrandır. Fiş onayı tanımlanan aktarım emrini onaylar ve bu fişlerin işlemesini engeller.
9. Transfer modülünde gerçekleştirilen tüm işlemlerin ayrıntılı bir raporu alınabilir. “Raporlar” menüsünden isteğe bağlı bir rapor başlığı seçtikten sonra, ilgili konulardaki raporların bir listesine ulaşılabilir. Virman hareketi raporu , sisteme girilen transfer işleminin bir raporunun yazdırılmasını sağlar.
10. Virman dekontu ile kullanılan kasa hesabı dışındaki hesap türleri için toplu dekontun raporlaması yapılabilir.
11. Formlu çek dökümü ile listesi şirket tarafından satıcıya verilen çekin, banka formatına göre delikli bir çek formuna yazdırılabilir. Ödeme talimatı ödeme listesi oluşturulduktan sonra ödeme emri listesinin bankadan yapılabilmesi için satıcıya raporlar verilebilir.