Masraflar Yönetimi
İşletmelerde iş sürekliliğini korumak için oluşan tüm maliyetler Masraf olarak ifade edilir. Personel maaşları, danışmanlık ücretleri, bakım ve onarım ücretleri gibi harcamalar kurumların sürekli ödediği Masraflardır. Muhasebe Departmanın sorumluluğunda olan Masraflar Yönetiminin kontrollü ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi büyük önem arz etmektedir.
Masraflar Yönetimi ve ERP
Gelişen teknoloji ile işletmeler iş süreçlerine yazılımı daha fazla entegre edip kullanmaya başlayarak vakit alan önemli ve uzun işlemleri pratik olarak çözmektedir. İşletmelerin mevcut kaynaklarının planlanması ve yönetilmesine olanak tanıyan ERP Yazılımları firmalar için bir talep olmaktan çıkıp ihtiyaç haline gelmeye başlamıştır. Modüler yapılardaki ERPler her işletmenin ihtiyaçlarına cevap vermektedir.
Muhasebe işlemlerinin etkin ve doğru kullanımı, gelir ve giderlerin kayıtlarını tutarak, ihtiyaç fazlası kullanımları belirleyip tam bir bütçe sistem garantisi verir. Masraflar işletmeler açısından çeşitli olmaktadır. Bunları kontrol etmek, fonları incelemek, girişlerini yapmak , takip etmek ve yönetmek zaman alıcı bir süreçtir.
ERP Masraf Yönetimi, saha personelininweb’den finansal bilgi girerek merkeze gitmek zorunda kalmadan giderleri türüne ve süresine göre kaydetmesine olanak tanıyarak gelir ve giderleri sistematik bir şekilde yönetebilmenizi sağlar. ERP Masraf Yönetimi ile finansal işlemleri sağıklı ve güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz.Herhangi bir yere gitmeden sistem üzerinden işlemlerin yapılması sizlere zaman tasarrufunun yanında oluşabilecek ek Masraflardanda kurtarmaktadır.
ERP Masraf Yönetiminde Masraf fonu eklemenin yanı sıra herhangi bir sınırlama olmadan istediğiniz sayıda gelir/gider merkezi ve bunların Masraf kalemlerini tanımlayabilirsiniz. Finansal kurum olarak tanımlayabileceğimiz Masraf merkezlerine alt merkezler tanımlayarak hiyerarşik bir çerçeve oluşturabilirsiniz. Bu şekilde,faturalama hesabı oluşturabilir,muhasebe işlemlerlerini kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. ERP Yazılımı ile maliyetlerinizi birleştirip yönetebilirsiniz.ERP Masraf Yönetimi, ERP Yazılımlarının diğer yönetim modüllerinden fatura ve bütçe yönetimi ile entegre çalışıp,bütçeleme çözümlerini yöneterek, o dönemdeki gerçek maliyetleri ve avantajları istediğiniz para biriminde görebilmenize olanak sağlar.
ERP Masraf Yönetimi ile Neler Yapılabilir?
Kısaca özetlemek gerekirse aşağıdaki işlemler yapılabilmekte:
- Gelir/gider takibi,
- Sınırsız sayıda ve hiyerarşik yapıda gider/ gelir merkezi belirleme,
- Harcama / gelir merkezini mevcut şubeye, departmana veya üyeye bağlama,
- Gelirleri gelir kalemi ve gelir merkezi ile ilişkilendirme,
- Giderleri gider kalemleri ve gider merkezi ile ilişkilendirme,
- Kişileri, belgeleri, gelirler/ giderler kalemlerini belirleme,
- Gider/gelir yönetimi grafikleri,
- Gelir girişleri için XML ayarlarını kullanarak, gerekli verileri görüntüleyebilme,
- Masraf fişleri oluşturma,
- Muhasebe numaraları, mallar, fonlar, iş ilişkileri, şirketler, hizmetler, haklar, fatura bilgileri ve fiziksel varlıklar gibi bilgilerle Nakit Muhasebe Uygulamaları ve Nakit Veri Nakit Akışı ve Faturalamayı ilişkilendirme,
- Gelişmiş arama, güncelleme, kontrol listesi, excel ,word, pdf olarak yazdırma, e-posta olarak gönderme,
- Nakit, bankalar ve büyük veri tabanları ile doğrudan bağlantı kurma,
- Özel kod takibi,
- Cari hesapları referans alarak Masraf Kaydı oluşturma,
- Finansal işlem ekranları ile entegre fişleme,
- Hazır gider kalemlerini kullanabilme yapılabilmektedir.